Financiering

F

Mogelijke financiers van het akkoordbedrag zijn:

Gemeente

Zelfstandigen die hun schulden niet kunnen betalen kunnen in bepaalde gevallen een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen. Een Bbz-krediet wordt verstrekt door uw gemeente. Check voor de voorwaarden de site van uw gemeente.

Toa-krediet

Ondernemers in een WHOA-regeling (Wet homologatie onderhands akkoord) kunnen gebruik maken van TOA-krediet. TOA staat voor Time Out Arrangement. Deze lening is bedoeld om faillissement te voorkomen en een doorstart te maken met het bedrijf. Het bedrijf Qredits beoordeelt en verstrekt TOA-kredieten in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Check hun site voor de voorwaarden.

Leveranciers

Het kan zijn dat u een goede band heeft met uw leveranciers, dat zij vertrouwen hebben in de levensvatbaarheid van de onderneming en dat zij daarom bereid zijn het akkoordbedrag te financieren.

Familie/vrienden

Het kan ook zo zijn dat familie of vrienden voldoende vertrouwen hebben in u en uw bedrijf en dat zij daarom bereid zijn het akkoord te financieren. Uw familie profiteert van de fiscale voordelen.